Een scheiding, onderschat het niet

Scheiding Roosendaal

Bij een scheiding komt er ineens veel op u af.  Er moet veel geregeld worden en dat kan veel energie en tijd kosten. Vooral als u er zelf emotioneel doorheen zit. De beste manier om dit snel achter de rug te hebben, is een goede samenwerking met uw ex-partner. Zaken als bijvoorbeeld de huisvesting en de financiën moeten geregeld worden. Misschien heeft u hier hulp bij nodig. Liana de Ruiter kan u begeleiden in het hele scheidingsproces. Zij heeft ervaring in het voorkomen van onenigheid en in het maken van goede afspraken. Liana: “Met mij kunt u praten over de zakelijke kant, maar ook over uw persoonlijke verhaal.
Dit kan zorgen voor een gerust gevoel en een betere relatie tussen u en uw ex-partner.”

Vertel het uw partner

Liana_de Ruiter scheiding RoosendaalU weet voor uzelf dat het zo echt niet meer langer kan. Maar hoe ga je dit vertellen aan je partner? De eerste stap is dan ook misschien wel gelijk de moeilijkste. Hoe eng het ook is, u zult het uiteindelijk moeten vertellen. Doe dit dan ook persoonlijk. Maak duidelijk dat u wilt scheiden door te zeggen dat u niet meer bij hem of haar wilt zijn en leg uit waarom. Geef uw partner de ruimte om de situatie te laten bezinken, zodat hij of zij zich ook kan bedenken hoe het nu verder moet.

Een nieuwe start

Een scheiding is een omslagpunt in het leven. U sluit een periode af en een nieuwe periode begint. U kunt uzelf weer richten op de toekomst. Maak een lijstje met doelen die u wilt bereiken. Wat heeft u altijd al willen doen? Dit kan zorgen voor een goede afleiding, waardoor u mogelijk minder terug denkt aan de scheiding. Ga bijvoorbeeld eens leuke dingen doen met uw vrienden of familie. Zo krijgt u ook wat meer afstand tot de scheidingsprocedure en kunt u er  met een frisse blik naar kijken. Hierdoor kan het scheidingsproces vaak beter worden doorlopen.

Hulp van een bemiddelaar

Lian: “Voor iedereen is een scheiding anders. De één is er zo overheen en heeft er minder moeite mee om het te verwerken. Voor de ander kan een scheiding een van de meest ingrijpende gebeurtenissen zijn in haar of zijn leven. Het is dan toch belangrijk om goed met elkaar in overleg te gaan. Communicatie speelt hier de belangrijkste rol. Er kunnen emoties opspelen tijdens het proces van scheiden. U heeft iemand nodig waarmee u hier openhartig over kunt praten. Dat kan een opgelucht gevoel geven. U zoekt iemand aan wie u uw persoonlijke verhaal in vertrouwen kunt vertellen. Hierbij is het prettig om één aanspreekpunt te hebben. Ik kijk met u beiden in een rustige omgeving naar wat mogelijk goede oplossingen zijn.”

Mediation Roosendaal

“U wilt dat dit hele proces rustig verloopt, zonder onenigheid. Soms loopt dat niet zoals u gehoopt had en dan is een derde neutrale partij heel prettig. Ik luister niet alleen naar uw kant van het verhaal, maar ook naar die van uw ex-partner. Zo kunnen er goede afspraken gemaakt worden. Er moeten namelijk zoveel keuzes gemaakt worden. En dat is makkelijker gedacht dan gedaan. Mediation bij scheiding is echter in ruim 98 procent van de gevallen succesvol. Mediation, het helpt echt.”

Scheiding Roosendaal

Liana de Ruiter is o.a. werkzaam als scheidingsbemiddelaar en mediator in Roosendaal. Wilt u meer weten? Bel dan naar 076-3020017 of stuur een e-mail naar mail@lianaderuiter.nl. Liana helpt u graag verder!