Wonen

Bij een scheiding gaat tenminste een van u op zoek naar een nieuwe woning. Ik begeleid u graag naar de beste woonoplossing passend bij u en uw (financiële) situatie.

Scheiden en uitkopen

De vraag die bij een echtscheiding vaak als eerste naar boven komt, is wie er in de huidige woning blijft wonen. Heeft u een koopwoning en wilt u op de huidige woonplek blijven wonen? Dan moet u in de meeste gevallen uw ex-partner uitkopen. Dit betekent dat u in het vervolg alleen de woonlasten moet kunnen dragen en de helft van de eventuele overwaarde. Ik begeleidt u in dit proces, zodat het uitkopen op een wijze gebeurt waar u beiden achter kunt staan.

Een woning kopen na echtscheiding

U wilt na de echtscheiding een huis kopen. Uw woonwensen, uw leeftijd en uw inkomen na echtscheiding zijn belangrijke factoren om te kunnen bepalen wat voor soort woning u kunt kopen. Ik  begeleidt u vanzelfsprekend  in samenwerking met erkende hypotheekadviseurs en financieel specialisten naar de hypotheek die het beste bij u past.

Een woning huren na echtscheiding

Liana_de Ruiter-scheiden en wonenBent u op zoek naar een huurwoning? Liana brengt u in contact met de betreffende instanties en informeert u graag over de geldende regelingen en de hoogte van de wachtlijsten. Hoe snel u een huurwoning krijgt toegewezen, is per gemeente afhankelijk van de wettelijke regelingen en de wachtlijst. Heeft u een huurhuis en wilt u hierin blijven wonen? Als u beschikt over voldoende inkomen, is dit in goed overleg met de verhuurder en uw ex-partner vaak snel te realiseren.

Uw woning verkopen bij echtscheiding

Afhankelijk van uw persoonlijke situatie en wensen, kunt u het huis voor of na de scheiding verkopen. Als u het huis na de scheiding gaat verkopen, nemen we hiervoor een aantal bepalingen op in het scheidingsconvenant. Hierbij kunt u o.a. denken aan:

– de verdeling van de woonlasten
– eventuele restschulden
– de vaststelling van de verkoopprijs
– verdeling van de kosten van de woning

Ik breng alles graag zorgvuldig voor u in kaart zodat u voor nu en in de toekomst exact weet waar u aan toe bent.

Contact scheiden en wonen

Wilt u meer weten over scheiden en wonen? Bel dan naar 076-3020017 of stuur een e-mail naar mail@lianaderuiter.nl. Liana helpt u graag verder!