Echtscheidingsbemiddeling

Liana de Ruiter Eerlijke Echtscheidingsbemiddeling en Mediation werkt volgens een stappenplan, geheel afgestemd op uw persoonlijke situatie. Met dit stappenplan biedt Liana houvast, structuur en overzicht in alle zaken die geregeld moeten worden. Zo helpt zij u stap voor stap op weg naar een nieuwe toekomst.

Kennismakingsgesprek

Liana de Ruiter mediator BredaWederzijds vertrouwen en een persoonlijke klik zijn de basis voor een succesvolle scheidingsbemiddeling. Daarom vind ik het erg belangrijk om persoonlijk kennis met u te maken. Tijdens een kennismakingsgesprek krijg ik een beter beeld van u en uw situatie. Na dit gesprek weet ik wat er nodig is om u goed te kunnen begeleiden en informeer ik u over de daarbij behorende kosten. Voor een eerste kennismaking bereken ik geen kosten. U bent meer dan welkom op mijn kantoor in Breda !

De financiën

Heeft u samen de keuze gemaakt om de scheiding met mij te gaan regelen? Dan ga ik voor u aan de slag met o.a. het financiële plan. In goed overleg bekijken we samen hoe er een verdeling gemaakt kan worden als het gaat om de inboedel, verzekeringen, spaarrekeningen, pensioenen, etc. In dit financiële plan leg ik ook de afspraken vast die u wilt maken rondom kinder- en partneralimentatie. Meer informatie over scheiden en financiën vindt u hier.

Wonen

Bij een scheiding gaat tenminste één van u beiden op zoek naar een nieuwe woning. Of u nu in de huidige woning wilt blijven wonen of een nieuwe woning wilt kopen of huren, samen doorlopen we alle mogelijkheden en bekijken we de financiële haalbaarheid daarvan. Meer informatie over scheiden en wonen vindt u hier.

Het ouderschapsplan

Liana de Ruiter kinderen en scheiden Het is voor gehuwde en geregistreerde ouders en samenwonende ouders die gezamenlijk het gezag hebben over minderjarige kinderen, verplicht om een ouderschapsplan op te stellen. Tijdens een gesprek kunt u beiden uw wensen aangeven ten aanzien van de invulling van het ouderschap. Daarnaast kunt u aangeven hoe u de relatie met uw partner en kinderen ziet in de nieuwe situatie. In het ouderschapsplan verwerk ik o.a. de afspraken over de omgangsregeling, de kinderalimentatie en de onderlinge communicatie over belangrijke onderwerpen die het kind aangaan. Kijk hier voor meer informatie over scheiden en kinderen.

Het scheidingsconvenant

Alle onderwerpen die wij samen hebben besproken en waarover u overeenstemming heeft bereikt, worden vastgelegd in het scheidingsconvenant.

Juridische afhandeling

Op het moment dat u het convenant en eventueel het ouderschapsplan heeft getekend, is de scheiding nog maar een formaliteit. Het verzoekschrift voor de echtscheiding wordt ingediend bij de rechtbank.
De rechter zal hierop dan zijn of haar akkoord geven. Deze uitspraak wordt vastgelegd in een beschikking.
U bent pas officieel gescheiden als de uitspraak van de rechter is ingeschreven in het register van de burgerlijke stand.

Samenwerking specialisten

Ik beschik over een groot netwerk van specialisten in Breda en omgeving. Hierbij kunt u denken aan notarissen, makelaars, financieel adviseurs, taxateurs, kindercoaches, etc. Uiteraard breng ik u graag in contact met een van deze specialisten, mocht dit nodig zijn.

Contact echtscheidingsbemiddeling

Een echtscheidingsbemiddeling duurt gemiddeld 3 á 4 maanden. Meestal komen wij 4 tot 6 keer bij elkaar om de scheiding te regelen. Heeft u tussendoor nog vragen? Dan kunt u altijd met mij contact opnemen.
Ik help u graag! Bel voor meer informatie naar 076-3020017 of stuur een e-mail naar mail@lianaderuiter.nl.