‘Scheiden in goede harmonie is onbetaalbaar’

Het was halverwege 2013 toen Lisette en haar partner besloten te gaan scheiden. De koek was op in hun relatie. Om niet in een vechtscheiding te belanden en advocaten in de armen te hoeven nemen, koos het stel voor scheidingsbemiddeling via Liana de Ruiter. ‘Want scheiden in goede harmonie is onbetaalbaar’, vindt Lisette.

Eén bemiddelaar voor beide personen


“Een scheiding beleef je samen, maar toch allebei anders. Op dat moment kon mijn man zich minder uiten.
We besloten een scheidingsbemiddelaar in te schakelen om ons in dit proces te begeleiden en de scheiding voor het hele gezin zo goed mogelijk te laten verlopen. Zo heb je één bemiddelaar voor beide personen, in plaats van twee verschillende bemiddelaars. Liana sprak ons als persoon eigenlijk direct aan.”

Transparante werkwijze


“Liana is een gevoelsmens en een mens van principes. Naast dat ze alle basisbemiddeling regelt, heeft ze ook heel veel gevoel voor wat ze met ‘haar’ mensen moet doen. Liana zag gelijk in dat mijn partner op dat moment iets meer begeleiding nodig had dan ik. Dat gaf ze hem dan ook. Dat inzicht bewonder ik. Tegelijkertijd zal Liana nooit iets achter de rug van de ander om doen. Alles wat ik haar vertelde werd gedeeld met mijn ex-man en andersom. Dat maakt het werken met haar heel transparant.”

Scheiden en kinderen


“We hebben een zoon. Liana was heel lief voor hem, en nog steeds. Liana woont bij ons in de buurt en wanneer ze onze zoon tegenkomt op straat, zal ze altijd even tijd voor hem maken. Onze zoon heeft daardoor volgens ons weinig last gehad van de scheiding. Het was natuurlijk geen vechtscheiding, maar de komst van Liana heeft het allemaal nog wat makkelijker gemaakt.”

Echtscheidingsbemiddeling Breda


“Liana zorgde voor een fijne sfeer in huis. Soms was het zelfs gewoon gezellig. Bijzonder vind ik dat. Ik kan me voorstellen dat het voor sommige stellen anders is en dat een dergelijke bemiddeling misschien niet eens aan de orde is. Als je dit succesvol wil laten verlopen, dan moet je er samen voor gaan. Mijn ex-man heeft trouwens na de scheiding nog contact gehad met Liana, omdat er fiscaal toch weer veel veranderd is voor ons. Bijvoorbeeld omtrent de alimentatie. Ondanks dat we inmiddels geen klant meer zijn, neemt Liana uitgebreid de tijd om ons hierbij te helpen. Bewonderenswaardig.”