Echtscheidingsbemiddeling Raamsdonksveer

Echtscheidingsbemiddeling Raamsdonksveer, op naar een nieuwe toekomst

Liana_de Ruiter-kinderen en scheidenDoordat ik regelmatig zaken doe met een financieel dienstverlener die veel cliënten heeft uit Raamdonksveer, zat ik laatst ineens bij mensen aan tafel die een fraaie winkel exploiteren in dit mooie, gezellige dorp. Deze onder-nemers lagen helaas in echtscheiding. Ik deel dit verhaal met u, omdat ik ook graag eens een situatie wil benoemen waarbij dit prima is verlopen. We konden de laatste tijd niet om de negatieve berichten in de media heen: ‘verplichte mediation bij echtscheiding’, ‘vechtscheiding is kindermishandeling’, ‘hard ingrijpen overheid noodzakelijk’. De toonzetting bij deze berichten is ingegeven door heftige zaken die voorbij zijn gekomen.

Het kan ook anders!

Bovengenoemd echtpaar heeft het taboe op hulpvragen doorbroken. Zij focussen zich nu op de positieve effecten en ondersteuning welke mediation hen kan bieden. Als ouders zijn zij in hun kracht gaan staan en hebben zij samen besloten de verantwoordelijkheid te blijven nemen, ook na hun scheiding.

Voor een nieuwe toekomst is nieuw denken noodzakelijk

Deze ondernemers zochten naar een nieuw evenwicht in hun ouderschap, maar zij kunnen dit niet alleen. Ook ander belanghebbende partijen zoals vrienden en familie die zich om ouders en kinderen heen bewegen, moeten hier in mee. Dit echtpaar vertelde mij dat ze verder gaan als meer dan goede vrienden en als trotse ouders van hun prachtige kinderen. Het is voor deze mensen niet alleen een einde, maar ook een nieuw begin.

Echtscheidingsbemiddeling Raamsdonksveer

In de eerste plaats om goede afspraken te maken in de echtscheidingsprocedure. Ook na de scheiding blijf je elkaar als ouders tegenkomen in de zorg en opvoeding van de kinderen. Maar het belangrijkst is een loyaliteitsconflict bij de kinderen – een familiedrama in het klein – te voorkomen. Ik kan u als mediator helpen de rust voor uzelf en de kinderen te handhaven en er tevens voor zorgen dat er goede afspraken worden gemaakt voor die belangrijke nieuwe toekomst.