Coach Greetje Welten aan het woord

Over schatgraven en zo

Liana de Ruiter werkt samen met Greetje Welten, coach van praktijk ’t Zonnewiel. Greetje vertelt o.a.
over de samenwerking met Liana, de werkzaamheden in haar praktijk en het spel ‘Schatgravers’ dat zij ontwikkelde met kindercoach Matty van de Rijzen. Wij laten u graag kennismaken met Greetje!

‘t Zonnewiel
Greetje Welten - 't Zonnewiel -Greetje richtte ‘t Zonnewiel in 2007 op. Met veel aandacht, zorg en betrokkenheid streeft Greetje ernaar om het psychische, sociale en emotionele leven van kinderen, jongeren en ouders in een vastgelopen situatie weer terug in beweging te krijgen.
De naam ’t Zonnewiel is symbolisch. “Met een wiel kun je beweging creëren. De zon staat daarbij symbool voor kracht, warmte en vreugde”, aldus Greetje.

 

Belevingswereld
De naam ’t Zonnewiel is ook een speelse naam die bij kinderen en jongeren tot de verbeelding spreekt. Speelsheid is een belangrijk element van kindercoaching. Greetje: “Door bv. samen te tekenen of spelletjes te doen, laten ze zien wat hun bezighoudt en hoe zij zich voelen. Een echtscheiding heeft vaak een enorme impact op kinderen, jongeren en ouders. Je moet je als coach daarom altijd goed kunnen verplaatsen in de belevingswereld, leeftijd en interesse om de juiste begeleiding te kunnen bieden.”

Een neutrale persoon
Liana: “Het is aan te raden om bij een scheiding altijd een kindercoach in te schakelen. Kinderen krijgen hierdoor de mogelijkheid om te praten met een neutrale persoon die zich alleen bezighoudt met hun situatie en gevoelens. Greetje: “Soms ervaart een kind ook een aantal jaren na de scheiding problemen. Het voelt sneller vertrouwd als een kind al in een eerder stadium met mij heeft gesproken. Als er na verloop van jaren problemen ontstaan, voelen ouders en kinderen zich dan vrijer om contact op te nemen. Juist daardoor kunnen problemen naar de toekomst toe worden voorkomen of sneller worden opgelost.”

Schatgravers
Samen met kindercoach Matty van de Rijzen ontwikkelde Greetje het spel ‘Schatgravers’, een kaartspel met schatkaarten en karweikaarten. Het idee van ‘Schatgravers’ is dat je zelfvertrouwen opbouwt door het ontdekken van je eigen waardevolle eigenschappen en je medespelers. Dat zijn de schatten waarnaar je in dit spel op zoek gaat. ‘Schatgravers’ is voor kinderen en jongeren die met een echtscheiding te maken hebben heel waardevol, omdat ze juist in deze situatie onzeker kunnen worden. Je krijgt welgemeende en onderbouwde complimenten. Daardoor krijg je een nog completer beeld van jezelf, je medespelers en van andere mensen om je heen. ‘Schatgravers’ is een enorm succes en inmiddels verkrijgbaar in heel Nederland en België. Kijk voor meer informatie op http://www.schatgravers.com.

Schatgravers - Greetje Welten - Liana de Ruiter

 

 

 

 

 

 

 

Over Liana de Ruiter
Greetje: “Liana en ik werken al een geruime tijd samen. Ik ben erg tevreden over onze samenwerking. Het is een vakvrouw! Ze signaleert snel en is, net zoals ik, erg betrokken bij haar cliënten. Wij werken allebei vanuit passie voor ons vak. Liana is een hele warme persoonlijkheid die  mensen op een oprechte wijze verder helpt en ze daarbij ook een spiegel voor durft te houden. Ik hoop nog lang met haar te mogen samenwerken!”

Contact ‘t Zonnewiel
Greetje is een van de pioniers in haar vakgebied en een van de eerste kinder-, en jongerencoaches in Nederland. Zij won in 2009 met haar praktijk de Startersprijs van de Kamer van Koophandel. Wilt u meer weten over de activiteiten van Greetje? Kijk dan op http://hetzonnewiel.nl/.