Wat kost een echtscheiding? Ik licht u graag even voor.

Wat kost een echtscheiding? Ik licht u graag even voor.

Die vraag krijg ik in mijn praktijk regelmatig via de e-mail.

Het is natuurlijk zo dat geen enkele scheiding hetzelfde is, de omstandigheden zijn bij elk stel weer anders.

Ik begrijp dat mensen graag een prijsindicatie hebt maar eigenlijk is die heel lastig te geven.
Je kunt het vergelijken  met het kopen van een auto kopen.
Als je naar de garage belt en vraagt wat de auto kost zal de garage je vragen:

Welk type auto, welke kleur, type motor, 3 of 5 deurs….en ga zo maar door.
Hetzelfde geldt eigenlijk voor mediation.                                                                                             
Natuurlijk is er een soort “ startpunt”.

Maar wat jullie uiteindelijk moeten betalen is afhankelijk van verschillende factoren.

Bv. of jullie zelf een  rechtsbijstand verzekering hebben die wellicht e.e.a. (gedeeltelijk) vergoed. Of wellicht komt één van beiden in aanmerking voor gesubsidieerde rechtsbijstand, dat is een regeling vanuit onze regering  (https://www.rvr.org).

Liana_de Ruiter-wat kost een echtscheiding

 

Pas op dat je geen belangrijke zaken over het hoofd ziet.

Wat ik vaak zie als mensen zelf aan de slag gaan, is dat er in de emotie van het moment toch belangrijke zaken over het hoofd worden gezien

Jullie gaan beslissingen nemen die de komende jaren behoorlijke consequenties kunnen hebben.

Vaak hebben mensen een duidelijke visie over wat ze graag zouden willen maar zijn sommige besluiten juridisch of fiscaal minder handig, of zelfs schadelijk.

Wij hebben als mediator de plicht om jullie goed en volledig te informeren zodat de gevolgen van jullie keuzes duidelijk zijn.

Ik ben van mening dat een prijs alleen niet zo heel veel zegt. Graag wil ik ook de gelegenheid hebben om uit te leggen wat mijn dienstverlening nu precies inhoud.Daarom nodig ik mensen altijd uit voor een kennismakingsgesprek, dan kunnen we elkaar eens in de ogen kijken.

Jullie zijn van harte welkom voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Dat is kosteloos en daarin zal ik alles zo goed mogelijk uitleggen. Daarna kunnen jullie samen de keuze maken of je gebruik wilt maken van mijn dienstverlening.https://lianaderuiter.nl/wat-kost-scheidingsbemiddeling/

Dit bericht is geplaatst in Blog. Bewaar delink.